Школска 2023/2024. година

12. Меморијални позивни шах турнир младих – Бранко Боговац

Дана 2. септембра 2023. године у Батајници је одржан 12. Меморијални турнир у шаху, у част прослављеног шахисте Бранка Боговца. На турниру који је организовао Шаховски клуб „Глига“ из Батајнице учествовали су ученици средњих и основних школа који су били подељени у више старосних група. Турнир је одржан у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“. На „12. Меморијалном позивном шах турниру младих – Бранко Боговац, учествовали су и ученици основне школе „Ђура Филиповић“ из Плочице, који су такође чланови Шаховског удружења „Петефи Шандор“ из Скореновца:

Матеја Тренчић VII-1

Јован Станисављев VI-1

Милена Миливојев III-1

Сам пласман наших ученика на тај турнир представља велики успех, што се може лако закључити када имамо у виду да су се на турнир пласирали најуспешнији шахисти из целе Србије у свим старосним групама. Неки од њих ће бити део репрезентације Србије и представљати нашу земљу на предстојећем Европском првенству које ће се одржавати у Румунији.

Наша школа и Шаховско удружење „Петефи Шандор“ могу да буду поносни на остварене резултате наших ученика у веома јакој конкуренцији. Милена Миливојев је остварила 4 победе из 7 одиграних партија и према броју освојених поена била је на деоби од 6. - 9. места, али је због лошијег додатног коефицијента завршила на деветом месту. Ученици Матеја Тренчић и Јован Станисављев такмичили су се у старосној групи у којој се такмичио већи број учесника. На основу укупног броја освојених поена и вредности додатног коефицијента, Матеја је заузео 17. место, а Јован 27. место. Осим Милене, Јована и Матеје, Шаховско удружење „Петефи Шандор“ је успешно  представљала ученица Дуња Филиповић.

12memturbogs

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица