Школска 2021/2022. година

Награда и дружење са Иваном Нешић

Библиотека „Вук Караџић“ је поводом Међународног дана књиге расписала литерарни конкурс за ученике основних школа. Неколицина наших ученика узела је учешће на овом конкурсу, а Милица Илић, ученица 6. разреда, освојила је другу награду.

Додела награда била је уприличена 5. априла у башти градске библиотеке, где је гостовала за ову прилику Ивана Нешић, млада, али већ озбиљно значајна књижевница за децу, чије су књиге већ ушле у обавезну лектиру у основним школама, попут књиге „Зеленбабини дарови“. Ивана Нешић промовисала је своју нову књигу, али је на скупу поделила са гостима и своја прва читалачка искуства, своја интересовања и доживљаје у вези са литературоом и писањем. Најлепши део је у томе што је нашој Милици управо Ивана Нешић уручила награду, што је, верујемо, незаборавни догађај, који би могао Миличин већ доказани литерарни таленат да додатно подстакне. Догађају је присуствовала и група наших ученика, који су својим односом према читању највише заслужили ову посету.

Надамо се да ће оваквих прилика бити још, а још више се надамо да ће ово додатно подстаћи најмлађе да у читању пронађу одговоре на бројне изазове којима су свакодневно окружени. Милица је на добром путу и овом приликом јој од срца честитамо на успеху!

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица