Школска 2020/2021. година

Угледни час „Дигитални трагови које остављамо на интернету“

Наставник информатике и рачунарства Синиша Ћулафић 25.1.2021. године одржао је угледни час „Дигитални трагови које остављамо на интернету“ са ученицима 6. разреда ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица.

Кроз радионичарски рад поткрепљен иновативном применом ИКТ-а у настави ученици су научили шта су дигитални трагови као и да они могу бити позитивног или негативнога карактера, зависно од тога како се према њима односимо.

У реалној ситуацији где је требало проценити дигиталне трагове за групу кандидата за парламент где су кроз игру ученици схватити колико је важан карактер неког дигиталног трага за њихову будућност.

Кроз едукативне филмове су уочили начине ширења (дељења) информација и увидели су да је за ширење потребно врло кратко временско раздобље и да је једном подељене информације врло тешко избрисати.

У реализацији часа подршку су пружили ученици осмог разреда - Наталија Радаковић, Анастасија Петровић, Драгана Илић, Јован Спасић и Никола Крстић. Техничку припрему и проверу опреме и софтвера урадио је Зоран Станисављев, ученик осмог разреда.

Часу су присуствовали директор школе Розалија Суњог, те наставници: Боркица Милованов, Јасмина Милованов, Марина Богдановић, Никола Крстић и Горан Јеремић.

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица