Школска 2019/2020. година

Дан школе

Драга наша децо, поштовани родитељи и пријатељи,

Данас је Дан школе!

У тренутку „онлајн живота“, ево и једног онлајн обележавања најважнијег дана за нас.

Из наше стварности ове године изостаје много тренутака који се месецима уназад припремају: мноштво награда које би ученици освојили, сусрети са пријатељима из других школа у којима би се разменила знања и исказали се таленти, традиционално припремана позоришна представа која би се месецима грозничаво осмишљавала и увежбавала, а вечерас и приказала, школска новина у којој бисмо толико тога имали да вам кажемо, свечано представљање школе у којима бисмо вас поздравили и захвалили вам се на свему што нашу заједничку стварност чини онаквом каква јесте и какву је волимо!

Данас тога нема.

Ипак, учинићемо део тога на овај начин и подсетити на најважније.

Није знање и таленат само оно што се види истог тренутка. Оно се стиче сваког дана, у сваком тренутку и из сваког извора стварности. Оно што школа значи траје и даље. Ми нисмо престајали и нећемо престати. Налазимо начина да негујемо оно што је најбоље у вама, дарујући оно што сами већ имамо и дарујемо годинама уназад. Тако ће и остати.

Наш дар свима у овом тренутку је чување здравља и неговање свести о томе да је управо живот оно што је највећи од свих дарова. Овако га чувамо.

Поздрављамо све који у томе учествују: пре свих све ђаке који су у име тога жртвовали своја весела пролећна чаврљања у школском дворишту и на путу од куће до школе и назад, поздрављамо и драге осмаке којима су ускраћени тренуци чекани свих осам година, поздрављамо све учитеље и наставнике, који су својим часовима и подршком настављали тамо где се чинило да ће све стати, поздрвљамо све оне који су нас у свему овоме на разне начине подржали.

Свима вам од срца хвала!

Останимо заједно и у будућности, а будимо до тада свесни да је овај „онлајн живот“  управо да би те будућности уопште и  било!

Срећан нам свима Дан школе!

Колектив Основне школе „Ђура Филиповић“ Плочица


 Банаћанско коло

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица