Школска 2018/2019. година

„За чистије и зеленије школе у Војводини“

zzel

Наша школа учествовала је у програму  Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту жиовотне средине „За чистије и зеленије школе у Војводини“.  Током читаве школске године неговали смо своју еколошку културу и одговорност, чували  природу и бринули о њој.  

Током маја месеца  на адресу Покрајинског секретаријата послали смо извештај о свим нашим еколошким активностима:  чишћењу, одржавању  и неговању школског простора, дворишта и парка око школе, садњи и неговању украсног и лековитог биља,   сакупљању лименки и осталог рециклажног материјала  (наше еко – патроле које су  чинили ученици, запослени и мештани, удруженим снагамае сакупиле су и послале на рециклажу 171 кг лименки), као и сталном едуковању  о значају заштите животне средине.

За свој труд и ангажовање ученици и запослени у школи  освојили су награду, која је представницима школе уручена на свечаној додели награда 5.6.2019. године у Сремским Карловцима. Свечаној додели награда присуствовало је 12 ученика наше школе, директорка, педагошкиња и библиотекарка.

Награда коју смо освојили је једнодневни излет у Сремске Карловце, са целодневним организованим програмом и свим покривеним трошковима за 20 ученика и 3 наставника, као и дводневни семинар на тему заштите животне средине за једног наставника.

И даље ћемо се трудити да будемо еколошки одговорни и  да чувамо природу за себе и за оне који после нас треба да уживају у њој.

 

 

Copyright © 2020 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица